Kategoriarkiv: Elektrifisering

Her får alle innbyggere 3000 kroner i kompensasjon for dyr strøm

Valle kommune Aust-Agder skal dele ut 2.500 kroner i kontantstøtte til hver husstand. I Sirdal får hver innbygger 3.000 kroner som kompensasjon for dyr strøm. Valle er den største kraftkommunen i Aust-Agder. Pengene til støtten henter kommunen fra de ekstra konsesjonsavgiftene de nå får på grunn av de rekordhøye prisene på strøm. – Jeg hører […] Innlegget Her får alle innbyggere 3000 kroner i kompensasjon for dyr strøm dukket først opp på Energi24.no.

Equinor vil elektrifisere Melkøya innen 2027

Siden 2008 har Equinors anlegg på Melkøya i Hammerfest årlig sendt ut 800.000 tonn CO2, samlet over 10 millioner tonn. Innen 2027 skal anlegget elektrifiseres. – For å sette dette i et annet perspektiv – utslippsreduksjonen representerer 400.000 fossilbiler, sier prosjektdirektør Kjetil Myklebust i Equinor til NRK. Melkøya-anlegget er en del av Hammerfest LNG, et anlegg […] Innlegget Equinor vil elektrifisere Melkøya innen 2027 dukket først opp på Energi24.no.

Investerer ti milliarder på Oseberg – Aibel tildelt storkontrakt

Partnerne i Oseberg Area Unit vil redusere CO2-utslippene fra Oseberg Feltsenter og Oseberg Sør-plattformen, samtidig som gassproduksjonen fra Oseberg skal økes.  Endret plan for utbygging og drift (PUD) er overrakt til Olje- og energiminister Marte Mjøs Persen. Det skal installeres to nye kompressorer for økt gassutvinning på Oseberg feltsenter, samtidig som Oseberg feltsenter og Oseberg […] Innlegget Investerer ti milliarder på Oseberg – Aibel tildelt storkontrakt dukket først opp på Energi24.no.

Statnett bygger kraftledningen som skal elektrifisere Melkøya

Styret i Statnett har besluttet å videreføre prosjektet med ny 420 kV kraftledning fra Skaidi til Hammerfest. Beslutningen bygger på Equinors planer om elektrifisering av sitt anlegg på Melkøya og strømbehovet dette utløser. Det skriver Statnett i en pressemelding.  Equinor har i tråd med utredningsavtalen besluttet en videreføring av prosjektet og at de går for […] Innlegget Statnett bygger kraftledningen som skal elektrifisere Melkøya dukket først opp på Energi24.no.

Aibel får i oppdrag å del-elektrifisere Kårstø

Det planlegges en del-elektrifisering av Kårstø-anlegget og Aibel skal gjennomføre et forprosjekt for å detaljplanlegge en omfattende ombygging og elektrifisering av deler av anlegget. Det planlagte arbeidet omfatter blant annet bygging av en ny transformatorstasjon og utskifting av gassdrevne kompressorer. Den anslåtte verdien på FEED-oppdraget er på om lag 130 millioner kroner og vil ha en snittbemanning på rundt […] Innlegget Aibel får i oppdrag å del-elektrifisere Kårstø dukket først opp på Energi24.no.

Energimeldingen: Regjeringen vil elektrifisere sokkelen fra land

Det er ikke mulig å nå klimamålene uten å elektrifisere sokkelen fra land, mener olje- og energiministeren. Regjeringen foreslår derfor dette i en ny melding. Meldingen legges fram fredag, men Dagens Næringsliv ble kjent med flere av konklusjonene allerede torsdag. – Skal vi kutte utslippene med 50 prosent innen 2030, så kan du ikke gjøre […] Innlegget Energimeldingen: Regjeringen vil elektrifisere sokkelen fra land dukket først opp på Energi24.no.

Leverer PUD for elektrifisering av Troll B og C

Equinor og partnerne Petoro, Shell, Total og ConocoPhillips har besluttet elektrifisering av Troll Vest og leverer fredag plan for utbygging og drift til olje- og energiministeren. Beslutningen omfatter delvis elektrifisering av Troll B-plattformen og full elektrifisering av Troll C i Nordsjøen, skriver Equinor i en pressemelding. Årlige utslippsreduksjoner vil utgjøre nærmere en halv million tonn […] Innlegget Leverer PUD for elektrifisering av Troll B og C dukket først opp på Energi24.no.

Arbeiderpartiets landsmøte vil satse på havvind og elektrifisering

Arbeiderpartiets landsmøte går inn for å utarbeide en ambisiøs nasjonal strategi for havvind. Den nye strategien skal omfatte både bunnfast og flytende havvind, presiserer landsmøtet i en ny formulering til partiprogrammet for den kommende stortingsperioden. Strategien skal inkludere en satsing på norsk leverandørindustri, nettinfrastruktur til havs og et tett samarbeid med EU. Landsmøtet går også […] Innlegget Arbeiderpartiets landsmøte vil satse på havvind og elektrifisering dukket først opp på Energi24.no.

MDG dropper krav om at elektrifisering skal skje med havvind

MDGs landsmøte dropper kravet om at elektrifisering av oljefelt på norsk sokkel må skje ved havvind. Spørsmålene om elektrifisering og havvind har splittet landsmøtet, men de aller mest kritiske røstene ble stemt ned da spørsmålet kom opp til votering fredag ettermiddag. Til slutt endte flertallet på landsmøtet opp med å droppe programkomiteens forslag om å […] Innlegget MDG dropper krav om at elektrifisering skal skje med havvind dukket først opp på Energi24.no.

Aker Solutions tildelt milliardavtale for elektrifisering av Troll B og C

Aker Solutions er tildelt en intensjonskontrakt for topside-modifikasjoner på Troll B og C når plattformene skal elektrifiseres. Kontraktsverdien er oppgitt til mellom 2 og 3 milliarder kroner. Arbeidet vil starte umiddelbart og etter planen fullføres i 2025. Alt du trenger å vite om dette og 13 andre pågående og fremtidige elektrifiseringsprosjekter finner du i Energi24 […] Innlegget Aker Solutions tildelt milliardavtale for elektrifisering av Troll B og C dukket først opp på Energi24.no.