Forfatterarkiv: Glenn Stangeland

Seks selskaper tildelt nytt CCS-areal

Seks selskaper har fått tilbud om letetillatelser til å lagre CO2 i fire arealer i Nordsjøen. Myndighetene har vurdert søknader fra åtte selskaper etter utlysning av to arealer i mars 2024. – Vi ser stor interesse fra selskapene og synes det er gledelig at det nå blir sendt ut fire tilbud. Dette er det høyeste antall […] Innlegget Seks selskaper tildelt nytt CCS-areal dukket først opp på Energi24.no.

Boret tørt i Toppand Øst

Wellesley har boret tørt i letebrønnen Toppand Øst.  Det melder Sokkeldirektoratet.  Brønnen er lokalisert mellom funnene Toppand og Swisher i Troll/Fram-området, der en større utbygging planlegges gjennom prosjektet Ringvei Vest.  «Brønnen trefte Nessformasjonen på totalt om lag 64 meter med sandsteinsreservoar på 18 meter med dårleg reservoarkvalitet, Etiveformasjonen på totalt om lag 51 meter med […] Innlegget Boret tørt i Toppand Øst dukket først opp på Energi24.no.

Søker om utsatt frist for Polaris-beslutning

Horisont Energi og PGNiG søker om utsatt frist for «Beslutning om konkretisering» for Polaris-lisensen i Barentshavet.  Det skriver Horisont i en børsmelding.  De to selskapene har hver en eierandel på 50 prosent i CO2-lisensen EXL003 Polaris, som etter planen skal levere CO2-lagring til Barents Blue-prosjektet til Horisont Energi og Fertiberia og andre CO2-kunder. Innlegget Søker om utsatt frist for Polaris-beslutning dukket først opp på Energi24.no.

Moreld kjøper Ocean Installer

Moreld, som tidligere var eid av HitecVision, har inngått avtale med nettopp HitecVision om å kjøpe Ocean Installer. Oppkjøpet skaper et mangfoldig offshore engineering- og prosjektgjennomføringskonsern som kan tilby topside-, subsea- og marine engineering, samt vedlikeholds- og konstruksjonstjenester, skriver kjøper i en pressemelding.  Oppkjøpet av Ocean Installer vil utvide Morelds tjenestespekter til undervannsteknikk og konstruksjonstjenester, […] Innlegget Moreld kjøper Ocean Installer dukket først opp på Energi24.no.

Ventil traff arbeider i ansiktet: – Korrosjon var årsaken til ulykken

Havindustritilsynet har sluttført granskingen av en arbeidsulykke på Brage 21. november 2023.  Granskingen har identifisert alvorlige brudd på regelverket og vi har nå gitt pålegg til Okea, skriver tilsynet.  I forbindelse med en planlagt seksmåneders ventiltest, løsnet en nåleventil fra topplokket på ventiltreet og traff en person i ansiktet. Trykket under nåleventilen var på 80 […] Innlegget Ventil traff arbeider i ansiktet: – Korrosjon var årsaken til ulykken dukket først opp på Energi24.no.

Estensen forlater Neptune, klar for konkurrent

Odin Estensen forlater Neptune Energy, som er blitt kjøpt opp av Vår Energi, og blir ny driftsdirektør i Ithaca Energy.  Selskapet ble grunnlagt i 2004 og har hatt betydelig vekst, både organisk og via oppkjøp, de siste tre årene.  Ithaca Energy har andeler i seks av de ti største feltene og to av de tre […] Innlegget Estensen forlater Neptune, klar for konkurrent dukket først opp på Energi24.no.

Åtte brønner ekstra for Deepsea Aberdeen

Equinor forlenger avtalen med Deepsea Aberdeen når selskapet utnytter opsjoner for totalt åtte brønner.  Oppstart for de nye brønnene er planlagt i Q4 2025 og forlenger kontraktsperioden for riggen til Q3 2026. Opsjonene har en verdi på rundt 121 millioner dollar, skriver Odfjell Drilling i en børsmelding.  Kontrakten omfatter også ytterligere opsjoner, som potensielt kan […] Innlegget Åtte brønner ekstra for Deepsea Aberdeen dukket først opp på Energi24.no.

Regjeringen inviterer oljeselskaper inn i « et energipartnerskap»

– Regjeringen har som mål å etablere et energipartnerskap med olje- og gassnæringen som kan bidra både til tiltak som bedrer kraftbalansen og til fortsatt utslippskutt på sokkelen, sier energiminister Terje Aasland i en pressemelding. Mandag hadde energiministeren et første møte med Konkraft om etablering av et slikt partnerskap. Initiativet vil også omtales i revidert […] Innlegget Regjeringen inviterer oljeselskaper inn i « et energipartnerskap» dukket først opp på Energi24.no.

DNO kjøper fem felt i Norne-området

DNO kjøper andeler i fem felt i Norne-området – Norne, Skuld, Urd, Marulk og Verdande. De fire første er i produksjon, mens Verdande er under utbygging.  Selger er Vår Energi.  For dette betaler selskapet 51 millioner dollar pluss andelen på 22,62 prosent i Ringhorne Øst.  Dette skaper et nytt kjerneområde for DNO, med eierandeler i […] Innlegget DNO kjøper fem felt i Norne-området dukket først opp på Energi24.no.

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Aker Solutions er tildelt en kontrakt for oppgradering av vannbehandlingsanlegget på Mongstad.  Kontrakten har en verdi på mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, ifølge en børsmelding.  Prosjektet starter umiddelbart og skal etter planen fullføres innen utgangen av 2026.  «Engineeringavdelingen i Bergen vil være hovedlokasjon for prosjektledelse, engineering og innkjøp. I tillegg vil Mumbai-kontoret være involvert […] Innlegget Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad dukket først opp på Energi24.no.