Kategoriarkiv: Nyheter

Arbeider fikk beina i klem på boredekk – hendelsen granskes

Havindustritilsynet har iverksatt gransking av en hendelse med personskade på Scarabeo 8. 5. juli. Hendelsen skjedde etter ferdigstillelse av boreoperasjon, i forbindelse med utstyrshåndtering ved uttrekking av stigerør. En person ble skadet i hendelsen. Personen skal ha fått beina i klem mellom utstyr på boredekk (stigerør-spider og catwalk). Skadet person ble sendt til land med […] Innlegget Arbeider fikk beina i klem på boredekk – hendelsen granskes dukket først opp på Energi24.no.

Elemental Energies kjøper Well Expertise

Aberdeen-baserte Elemental Energies kjøper norske Well Expertise AS, et selskap som er totalleverandør innen boring og brønn samt driver med utleie av konsulenter.  Sigve K. Næsheim vil fortsette som konsernsjef for Well Expertise og lede den norske satsingen, ifølge en pressemelding.  Elemental Energies har gjort flere strategiske oppkjøp de siste årene, blant annet Vysus Senergy […] Innlegget Elemental Energies kjøper Well Expertise dukket først opp på Energi24.no.

Equinor-dobbel for CCB

Equinor forlenger rammeavtalen med CCB på subsea-tjenester og tildeler kontrakt for bygging av nye Cap-Xer i Kirkenes. CCB kunngjør i dag to betydningsfulle avtaler med Equinor; rammeavtalen på subsea-tjenester som ble inngått i 2016 har nå blitt forlenget med 3 år og opsjon på 2 x 3 år, og samtidig tildeles kontrakt for produksjon av […] Innlegget Equinor-dobbel for CCB dukket først opp på Energi24.no.

Equinor forlenger med Archer på brønnservice

Archer er tildelt en toårig forlengelse av kontrakten for brønnservicetjenester for Equinor i Nordsjøen.  Det skriver selskapet i en børsmelding.  Kontrakten dekker plugging, fisking og utstyr for mekanisk isolasjon. Verdien på avtalen er estimert til 60 millioner dollar, med oppstart i juni i år.  Innlegget Equinor forlenger med Archer på brønnservice dukket først opp på Energi24.no.

Seks selskaper tildelt nytt CCS-areal

Seks selskaper har fått tilbud om letetillatelser til å lagre CO2 i fire arealer i Nordsjøen. Myndighetene har vurdert søknader fra åtte selskaper etter utlysning av to arealer i mars 2024. – Vi ser stor interesse fra selskapene og synes det er gledelig at det nå blir sendt ut fire tilbud. Dette er det høyeste antall […] Innlegget Seks selskaper tildelt nytt CCS-areal dukket først opp på Energi24.no.

Boret tørt i Snøras

Equinors har boret tørt i letebrønnen Snøras i Barentshavet. Brønnen, som ble boret av Transocean Enabler, ligger i utvinningstillatelse 1080.  Brønnen påtraff Støformasjonen på totalt om lag 66 meter hvorav sandstein på 63 meter med meget god reservoarkvalitet. Brønnen er klassifisert som tørr med spor av hydrokarboner. Innlegget Boret tørt i Snøras dukket først opp på Energi24.no.

Inngår avtale for å bygge CO2-rør fra Belgia til Norge

Norge og Belgia har inngått en intensjonsavtale om å bygge rørledning for CO2-transport til norsk kontinentalsokkel. Avtalen som ble signert tirsdag legger rammene for forhandlingene om en bilateral avtale om transport av klimagassen CO2 for håndtering og permanent lagring på norsk sokkel, opplyser Energidepartementet i en pressemelding. Den nylig signerte avtalen er ifølge regjeringen et […] Innlegget Inngår avtale for å bygge CO2-rør fra Belgia til Norge dukket først opp på Energi24.no.

Equinor og GRTgaz skal bygge «motorvei» for CCS

Equinor og den franske gassoperatøren GRTgaz har inngått en prosjektutviklingsavtale (PDA) for et transportsystem som skal frakte CO2 fra industrielle utslippskilder i Frankrike til sikker og permanent lagring utenfor kysten av Norge via det planlagte rørledningsprosjektet CO2 Highway Europe. Prosjektet GRTgaz og Equinor skal utvikle har som mål å bidra til å avkarbonisere Dunkerque industriområde, […] Innlegget Equinor og GRTgaz skal bygge «motorvei» for CCS dukket først opp på Energi24.no.

Boret tørt i Toppand Øst

Wellesley har boret tørt i letebrønnen Toppand Øst.  Det melder Sokkeldirektoratet.  Brønnen er lokalisert mellom funnene Toppand og Swisher i Troll/Fram-området, der en større utbygging planlegges gjennom prosjektet Ringvei Vest.  «Brønnen trefte Nessformasjonen på totalt om lag 64 meter med sandsteinsreservoar på 18 meter med dårleg reservoarkvalitet, Etiveformasjonen på totalt om lag 51 meter med […] Innlegget Boret tørt i Toppand Øst dukket først opp på Energi24.no.

Noble sluker Diamond Offshore

Riggkjempen Noble blir enda større. De har nå inngått en endelig avtale om å kjøpe Diamond Offshore. Betalingen skjer i form av aksjer og kontanter. Totalt vil Diamond Offshore-aksjonærene eie omtrent 14,5 prosent av aksjene i Noble etter transaksjonen. De får også 5,65 dollar per aksje i kontanter. Etter sammenslåingen vil det nye selskapet eie […] Innlegget Noble sluker Diamond Offshore dukket først opp på Energi24.no.